ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Πως να δημιουργήσετε έναν τοίχο γκάλερι (Gallery Wall) σε 6 βήματα

Πως να δημιουργήσετε έναν τοίχο γκάλερι (Gallery Wall) σε 6 βήματα

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Gallery Wall όπως ένας επαγγελματίας διακοσμητής!  Ήρθε η ώρα, η φαντασία σας να ανοίξει τα φτερά της – Είστε έτοιμοι; Απλώς αρχίστε να κρεμάτε πράγματα και δείτε τι θα συμβεί!

Βήμα 1: Αξιολογήστε τον χώρο σας

Αρχικά, ελέγξτε την διάσταση του τοίχου που θα γίνει ο τοίχος της γκαλερί σας!

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου στο σύνολό του. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, ένας μεγάλος τοίχος γκαλερί μπορεί να κάνει το χώρο να δείχνει ακόμη μικρότερος. Και το αντίστροφο, εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο, ένας μικρός τοίχος gallery μπορεί να δείχνει ημιτελής και εκτός τόπου.

Είναι δύσκολο να δώσουμε σαφής οδηγίες για τον τοίχο της γκαλερί σας επειδή κάθε χώρος είναι διαφορετικός. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να λάβετε υπόψη τις αναλογίες - να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο μεγάλος θα είναι ο τοίχος της γκαλερί σας και πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιό σας.

Αφού αξιολογήσετε το μέγεθος του δωματίου σας, ρίξτε μια ματιά στο συνολικό στυλ σχεδιασμού που ήδη υπάρχει στο χώρο σας. Εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε άλλες αλλαγές στη διακόσμηση του δωματίου παρά μόνο έναν τοίχο γκαλερί - είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο νέος τοίχος της γκαλερί σας συνδυάζεται με το στυλ του υπάρχοντος δωματίου σας. Φυσικά, είμαι απόλυτη υποστηρικτής του mix&match σχεδιαστικών στυλ για να δημιουργήσω το στυλ που θα αλλάξει την διάθεση σας και θα ταιριάζει απόλυτα στο χώρο σας.

Στη συνολική διακόσμηση του δωματίου σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη τα έπιπλα και τη διακόσμηση που έχετε ήδη.  Είναι σημαντικό να βρείτε την σωστή κλίμακα (π.χ. να μην τοποθετείτε μικροσκοπικές εικόνες πάνω από έναν τεράστιο καναπέ) απλώς βεβαιωθείτε ότι το έχετε λάβει υπόψη σας πριν προχωρήσετε.

Βήμα 2: Μελέτη σχεδιασμού

Οι διακοσμητές πριν αρχίσουν να επιλέγουν φινιρίσματα, έπιπλα και αντικείμενα διακόσμησης για οποιοδήποτε χώρο, δημιουργούν πάντα ένα σχεδιαστικό πλάνο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν κάνει μια μελέτη που ακολουθούν και περιγράφουν το στυλ και τον σκοπό του σχεδιασμού. Έχοντας και εσείς ένα πλάνο σχεδιασμού λειτουργείτε πιο ασφαλές και δεν θα απομακρυνθείτε από αυτό που πραγματικά θέλετε και χρειάζεστε.

Μπορεί να είναι μια σύντομη παράγραφος - μόνο μερικές προτάσεις. Ή μπορεί ακόμη να είναι απλώς μια λίστα με κουκκίδες.


Τι να συμπεριλάβετε:

  • Στυλ σχεδίασης
  • Διαστάσεις
  • Αξιολόγηση χώρου  (από το βήμα 1)
  • Που θέλετε να σας ταξιδέψει το gallery wall που θα δημιουργήσετε

Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Το gallery wall του σαλονιού μου θα είναι φωτεινό και τολμηρό γιατί θα είναι ένας τοίχος με έμφαση στο minimal, μοντέρνο δωμάτιo που θα έχει μαύρους, λευκούς και ξύλινους τόνους. Θα έχει πλάτος περίπου 2,00m και ύψος 1,50m. Το gallery wall μου θα έχει πολλά πράσινα στοιχεία και Floral στιλ για να φέρει τη φύση στο σαλόνι και να δημιουργήσει έναν ζεστό αλλά ζωντανό χώρο.

Σας λέω, βοηθάει να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε, ώστε να μην μπερδευτείτε. 

Βήμα 3: Επιλέξτε ένα στυλ διάταξης - Hang Art

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το στυλ διάταξης για τον τοίχο της γκαλερί σας πριν επιλέξετε τα θέματα που θα κρεμάσετε, ώστε να γνωρίζετε τα σωστά μεγέθη που πρέπει να τοποθετήσετε. Προτείνω επίσης να επιλέξετε το κεντρικό θέμα που επιθυμείτε, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η διαδικασία. Αυτή είναι η σύστασή μου!
Μπορεί στο μυαλό σας να έχετε ένα στυλ συγκεκριμένης διάταξης, με αποτέλεσμα  να σκοντάψετε σε ένα ΤΕΛΕΙΟ κομμάτι που δεν ταιριάζει απόλυτα στο αρχικό σας στυλ διάταξης – Μην αγχωθείτε…δεν υπάρχει πρόβλημα!
Ο σχεδιασμός είναι πιο διασκεδαστικός και πιο αυθεντικός όταν αφήνετε στον εαυτό σας κάποια ευελιξία. Έχοντας ένα στυλ διάταξης κατά νου, θα σας βοηθήσει να δώσετε κατεύθυνση, αλλά και να περιοριστείτε στις ανάγκες σας.

Βήμα 4: Επιλέξτε τα έργα τέχνης / διακόσμησής σας

Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος!
Θυμηθείτε, να λάβετε υπόψη σας την μελέτη σχεδιασμού που έχετε καταγράψει στο βήμα 2, όταν επιλέγετε τα έργα τέχνης και διακόσμησης για τον τοίχο της γκαλερί σας.
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά την επιλογή των θεμάτων για έναν τοίχο γκαλερί είναι ο συνδυασμός, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα. Μπορείτε να συνδυάσετε τα θέματα σύμφωνα με το χρώμα, το στυλ, τα πλαίσια-κορνίζες ή τα αντικείμενα. 
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τέχνης και διακόσμησης που πρέπει να λάβετε υπόψη για τον τοίχο της γκαλερί σας. Μπορείτε να ενσωματώσετε έργα τέχνης, φωτογραφίες σας, έργα τέχνης από ξύλο, φυτά, καθρέφτες, ρολόγια.

Βήμα 5: Προσχέδιο τοποθέτησης

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσχεδιάσετε τον τοίχο της γκαλερί σας ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού σας.

Διάταξη στο πάτωμα
Ο ευκολότερος τρόπος για να προσχεδιάσετε το σχέδιό σας είναι να βρείτε ένα χώρο στο πάτωμα που είναι τουλάχιστον το ίδιο μέγεθος με τον τοίχο της γκαλερί σας. Απλά απλώστε τα έργα τέχνης στο πάτωμα ακριβώς όπως σκοπεύετε να τα τοποθετήσετε στον τοίχο σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν σας αρέσει η διάταξή σας ή εάν πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές.

Αυτή η εύκολη μέθοδος λειτουργεί τέλεια!


Χρησιμοποιήστε Χαρτοταινία + Χαρτί μέτρου
Ο επόμενος τρόπος για να κάνετε προσχέδιο τοποθέτησης είναι να δημιουργήσετε την προβλεπόμενη διάταξη στον τοίχο, αλλά με χαρτοταινία και χαρτί του μέτρου.
Αυτή η μέθοδος είναι λίγο πιο περίπλοκη, διότι απαιτεί από εσάς να μετρήσετε το μέγεθος κάθε έργου τέχνης και να δημιουργήσετε αυτό το έργο τέχνης με χαρτί μέτρου και έπειτα να το τοποθετήσετε στο τοίχο με την χαρτοταινία.
Το πλεονέκτημα είναι ότι θα δείτε πραγματικά πώς θα είναι η διάταξή σας χωρίς να δημιουργείτε τρύπες στο τοίχο, αν δεν καταλήξετε. Αυτή είναι μια καλή μέθοδος για χρήση σε πολύ περίπλοκους τοίχους γκαλερί.

Σχεδιάστε το
Εάν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε εύκολα να σκιτσάρετε με ένα μολύβι την διάταξη της γκαλερί σας κατευθείαν στο τοίχο με γραμμές ή κουκκίδες!

Δημιουργήστε την όψη στον υπολογιστή.
Όταν σχεδιάζω έναν περίπλοκο τοίχο γκαλερί, συνήθως χρησιμοποιώ το Photoshop για να καταλάβω πώς θα φαίνεται. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Photoshop, δεν χρειάζεται να μάθετε να σχεδιάζετε έναν τοίχο γκαλερί.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό πρόγραμμα όπως το Powerpoint για να αποκτήσετε μια αίσθηση για το πώς θα μοιάζει ο τοίχος της γκαλερί σας.
Εισαγάγετε εικόνες από τα έργα τέχνης και τα διακοσμητικά σας κομμάτια ή δημιουργήστε χρωματιστά σχήματα στο Powerpoint που είναι της ίδιας κλίμακας με τα έργα τέχνης και τα διακοσμητικά σας. Δεν θα είναι ακριβές, αλλά θα είστε σε θέση να παίξετε ή να κάνετε αλλαγές, με πολύ μικρή απόκλιση από την πραγματικότητα.

Βήμα 6: Κρεμάστε το έργο τέχνης σας

Αυτό το μέρος μπορεί να είναι εύκολο για μερικούς και δύσκολο για άλλους.
Ένα Gallery Wall μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν υπάρχουν πολλά έργα τέχνης. Επίσης είναι ευκολότερο να διαπιστώσετε εάν ένα έργο τέχνης είναι εκτός κέντρου ή στραβό όταν κρέμεται δίπλα σε ένα ίσιο.

Το Houseart στα Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media και μείνετε ενημερωμένοι

Houseart Newsletter

Eγγραφείτε στο newsletter μας κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας!