ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Piet Mondrian (1872 - 1944)

Ο Piet Mondrian, με πραγματικό όνομα Pieter Cornelis Mondriaan, ήταν Ολλανδός ζωγράφος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης και συνιδρυτής του κινήματος του νεοπλαστικισμού, μαζί με τον Theo van Doesburg. Θεωρείται από τους πλέον επιδραστικούς ζωγράφους του 20ου αιώνα.

Καλλιτεχνικά ρεύματα: Μεταϊμπρεσιονισμός

Στη συλλογή της Houseart θα βρείτε αυτοκόλλητα πόρτας, διαχωριστικά πάνελ, πόστερ, μαγνητικούς πίνακες και άλλα με γνωστά και αγαπημένα έργα του, σε υπέροχες αποχρώσεις που θα απογειώσουν την αισθητική του αγαπημένου σας χώρου!

Βρέθηκαν 5 προϊόντα
ΦΙΛΤΡΑ
-20%
Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue (2) Μαγνητικός Πίνακας Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue (2)
Μαγνητικός Πίνακας

Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue (2)

Κωδ. mfp-43-000
-20%
Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue (1) Αυτοκόλλητο Πόρτας Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue (1)
Αυτοκόλλητο Πόρτας

Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue (1)

Κωδ. pt-fp-43-000
από 26,93€33,66€
-20%
Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue, Oil on canvas Διαχωριστικό Panel Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue, Oil on canvas
Διαχωριστικό Panel

Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue, Oil on canvas

Κωδ. pd-fp-43-000
από 70,40€88,00€
-20%
Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue, 1921 Πόστερ Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue, 1921
Πόστερ

Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue, 1921

Κωδ. po-fp-43-000
από 8,06€10,08€
-20%
Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue Πίνακας σε Καμβά Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue
Πίνακας σε Καμβά

Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray and Blue

Κωδ. ca-fp-43-000
από 26,11€32,64€

Συχνές Ερωτήσεις

Ο Piet Mondrian ήταν ένας Ολλανδός ζωγράφος γνωστός για το αφηρημένο, γεωμετρικό του στιλ. Γεννήθηκε το 182 και είναι περισσότερο γνωστός για τη συμβολή του στο κίνημα De Stijl και για το χαρακτηριστικό στιλ που χρησιμοποιεί πλέγματα από κάθετες και οριζόντιες μαύρες γραμμές γεμάτες με βασικά χρώματα.

Το έργο του, όπως η «Σύνθεση με κόκκινο, μπλε και κίτρινο», επικεντρώνει στην απλοποίηση των οπτικών αντιθέσεων στα βασικά τους στοιχεία και είχε σημαντική επιρροή στη σύγχρονη τέχνη και το design.

Εκτός από το De Stijl και τον νεοπλαστικισμό, το πρώτο έργο του Piet Mondrian επηρεάστηκε από τον μεταϊμπρεσιονισμό και τον κυβισμό.

Η μετάβασή του από την αναπαραστατική στην αφηρημένη τέχνη διαμορφώθηκε σημαντικά από αυτά τα κινήματα. Το έργο του Piet Mondrian εξελίχθηκε από την απεικόνιση φυσικών μορφών στην εστίαση στη γεωμετρική αφαίρεση, οδηγώντας τελικά στην ανάπτυξη του χαρακτηριστικού στιλ με βάση το πλέγμα για το οποίο είναι περισσότερο γνωστός.

Πίνακες του Piet Mondrian μπορείτε να βρείτε σε πολλά μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα θα τους βρείτε:

  • - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη

  • - Gemeentemuseum Den Haag, Χάγη

  • - Tate Modern, Λονδίνο

  • - Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, Σικάγο

  • - Μουσείο Guggenheim, Νέα Υόρκη

  • - Kunstmuseum της Βασιλείας, Ελβετία

Το Houseart στα Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media και μείνετε ενημερωμένοι

Houseart Newsletter

Eγγραφείτε στο newsletter μας κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας!